Hammam

Hammam, is een Arabische woord die “warm water” betekent. Het wordt ook wel “Turks bad” genoemd. Het is een nat stoombad dat zijn oorsprong vindt in de Romeinse thermale baden. In zijn huidige vorm trekt de hammam steeds meer aanhangers aan dankzij zijn erkende voordelen.

grand hammam avec murs verts

Een uitnodiging tot ontspanning

De hammam is een uitnodiging om te ontspannen: het is een uitstekende manier om tot rust te komen, uw geest leeg te maken en uw zorgen te vergeten. De hete stoom heeft een weldadig effect op de huid en de spieren. Het gevoel van warmte dompelt het lichaam in een staat van lethargie.

In tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, zal de koude douche bij de uitgang van de hammam zeer aangenaam en verkwikkend zijn. U zal volkomen  gedestresseerd met een volkomen gevoel van welbevinden de hamman verlaten.

Gevoel van welzijn

De effen mozaïeken en weelderige bloemendecoraties geven aan deze hammam een heel bijzonder cachet.

hammam en mosaique avec decors floral
hammam oriental avec mosaique bleue

Op maat gemaakte Hammam

Een hammam kan volledig op maat worden gebouwd, waarbij de vorm, de afmetingen, het materiaal en de kleur naar ieders smaak kunnen worden aangepast. Deze lijkt rechtstreeks uit de verhalen van “Duizend-en-één-nacht” te komen.

Hammam in warme kleur

Hammam geheel versierd met glasmozaïeken, in een mengsel van overwegend rood.

hammam en mosaique de verre rouge
hammam bleu nuit avec banquettes

Bent u geïnteresseerd in onze materialen om uw hammam in te richten?

Enkel toegankelijk op afspraak.  Kom en ontdek onze collecties in onze showroom, gelegen op 88 Tenbosstraat B-1050 Brussel.